Lokaal nieuws dinsdag 28 september 2021

De voordelen van een gezonde kantooromgeving

Iedereen geeft om zijn of haar gezondheid en die van anderen. Daarom maak je dagelijks keuzes qua voeding en op andere gebieden die goed zijn voor je gezondheid. De keuzes in je werkomgeving dragen daar ook aan bij. Een gezonde kantooromgeving kent namelijk verschillende voordelen die we graag met je bespreken.

Voel je gezond door het kantoor aan te passen

Een gezonde kantooromgeving kent velen voordelen. Om te beginnen voel je je daadwerkelijk gezonder. Dit blijkt uit een onderzoek van Universiteit Twente samen met CBRE. Dat je je gezonder kan voelen door het kantoor aan te passen, heeft te maken met een aantal zaken. Het gezonder maken van kantoren gebeurt in twee categorieën: aanpassingen doen in de omgeving en gezonde keuzes maken. In de eerste categorie heeft vooral de werkgever een groot aandeel, maar ook kan de werkgever een rol spelen in het stimuleren van het maken van gezonde keuzes op de werkvloer. Onder de eerste categorie valt het plaatsen van planten en het aanpassen van de verlichting op de werkvloer. Onder de categorie het maken van gezonde keuzes vallen andere zaken zoals voeding, ontspanning en beweging. Deze vijf veranderingen brachten verassende resultaten.

Je voelt je energieker en gelukkiger

Door een aantal aanpassingen aan het kantoor te doen kun je je een stuk energieker voelen. De aanpassingen die hier vooral voor verandering zorgen is het plaatsen van natuurlijk groen in het kantoor en het maken van gezonde keuzes op gebied van voeding. Ook kunnen aanpassingen ervoor zorgen dat medewerkers zich gelukkiger voelen. Van de vijf genoemde veranderingen spelen vooral de juiste verlichting en het plaatsen van groen in het kantoor een belangrijke rol.

Minder ziekteverzuim en minder burn-outs

Naast dat mensen zich fijner, gezonder en energieker voelen, geeft een gezond kantoor ook echt een positieve bijdrage de effectiviteit van werknemers. Dat betekent dat het investeren in een gezond kantoor een slimme zakelijke investering kan zijn zodra medewerkers effectiever werken. Bij CBRE, de organisatie waar het experiment is uitgevoerd, merkten de mensen bij HR dat er een behoorlijke daling was in de kosten van ziekteverzuim, maar ook dat er minder burn-outs werden gemeld.

Kantoorruimtes met aandacht voor gezondheid

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kantoorruimte is het dus een slimme zet om de gezondheid van medewerkers in je achterhoofd te houden. Gelukkig zijn er verschillende partijen in de kantoorwereld die hier al rekening mee houden in bedrijfsverzamelgebouwen. Zo zijn er kantoorruimtes die al volledig zijn ingericht met de juiste bureaustoelen en bureaus die een gezonde werkhouding stimuleren, maar ook die genoeg groen in de omgeving hebben staan. Wil je een kantoorruimte huren in Amsterdam? Of een kantoorruimte huren in Utrecht? Dan kan je er goed aan doen om eens een kijkje te nemen bij Merin of Smart Office. Het is namelijk hun missie om werkplekken te creëren voor mensen die graag met plezier en succes werken en dat allemaal met aandacht voor gezondheid van mensen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden