Lokaal nieuws maandag 13 september 2021

Is een pvc vloer geschikt voor nieuwbouw woningen?

Als een nieuwbouw woning opgeleverd moet worden, is het leggen van de vloer een van de laatste dingen die moeten gebeuren. De vloer is ook een zeer belangrijk onderdeel van de woning. Alhoewel de woning bijna klaar is voor de oplevering, mag dus ook de vloer zeker niet verwaarloosd worden. Een pvc vloer is zeker geschikt voor een nieuwbouw woning. Dit type vloer kent zelfs een aantal voordelen waardoor de vloer zelfs een van de meest geliefde vloeren is. Ben jij ook benieuwd naar de voordelen van deze vloer? Lees dit artikel dan goed door, want hier vertellen we je alles over de pvc vloer!

De pvc vloer is eenvoudig te leggen

Om te beginnen is de pvc vloer een vloer die ook zeer eenvoudig te leggen is. Hierdoor is de woning snel klaar voor de oplevering. Een pvc vloer is bovendien ook eenvoudig in delen te vervangen, mocht er ooit een deel beschadigd raken. De pvc vloer vergt bovendien weinig onderhoud en kan ook goed tegen vocht. De vloer is eenvoudig schoon te maken. Dit type vloer heeft dus ontzettend veel verschillende voordelen! Het is dan ook niet gek om voor de pvc vloer te kiezen. Als er snel een mooie nieuwe vloer gelegd moet worden, is deze vloer een van de beste keuzes.

Ontzettend veel keuze wat de uitstraling van de vloer betreft

Met een pvc vloer heb je ook ontzettend veel keuze. De pvc vloer kan namelijk bijna iedere uitstraling hebben. Kies je voor een pvc vloer met houtlook of kies je liever voor een gekleurde vloer? De mogelijkheden zijn eindeloos. Sommige pvc vloeren met houtlook zien er zeer realistisch uit. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, zit er altijd wel een vloer tussen die helemaal naar wens is.

Geen geluidsoverlast

Een pvc vloer heeft een geluiddempende werking. In tegenstelling tot met laminaat hoor je het bijna niet als je over de vloer heen loopt. Dat is vooral prettig voor bovenwoningen en flats. In dit geval is een geluiddempende vloer zelfs bijna een must. Het is dus zeker aan te raden om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Perfect voor in de nieuwbouw

De pvc vloer heeft veel voordelen die de vloer zeer geschikt maken voor nieuwbouw woningen. De vloer is snel te plaatsen, relatief goedkoop en onderhoudsvriendelijk. Omdat er zoveel keuze is, zit er altijd wel een geschikte vloer tussen. Het is wel van belang dat je ook voor een pvc vloer van hoge kwaliteit kiest. Er kan namelijk wel sprake zijn van kwaliteitsverschil tussen verschillende aanbieders. Kies dus voor een aanbieder waarbij je wel zeker kunt zijn van een uitstekende kwaliteit. Ga bijvoorbeeld even na wat voor recensies een bedrijf heeft. Zo weet je zeker dat je de woning straks met een mooie vloer kunt opleveren.

Over het algemeen is de pvc vloer dus een zeer goede keuze, verdiep je alleen wel even goed in de verschillende mogelijkheden. Zo kun je zeker zijn van een kwaliteitsvloer, en dat is wel zo belangrijk.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden