Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 03 augustus 2021

Zonnepanelen huren; hoe werkt dat?

Wanneer je gaat verhuizen moet je met allerlei zaken rekening houden. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar jouw toekomstige energievoorziening. Zo is er de mogelijkheid om zonnepanelen op jouw dak te laten plaatsen om groene stroom op te wekken en een voordelige bijdrage aan je portemonnee te leveren. Zonnepanelen zijn echter vaak duur en dit kan voor twijfel zorgen. In dat geval kun je ook zonnepanelen huren.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is een prijzige aangelegenheid, ondanks dat je de kosten er vrij snel uit hebt. Zonnepanelen huren is een goed alternatief voor wie die investering niet direct kan dragen, maar wel wil profiteren van groene, zelf opgewekte energie. Over de hele levensduur bekeken is huren wel iets minder gunstig; de terugverdientijd van de investering is zo'n twee jaar langer.

De huurprijs is afhankelijk van het bedrijf waar je bij huurt en het is dus belangrijk om deze prijzen met elkaar te vergelijken. Ook bij zonnepanelen kopen, is het verstandig om goed te vergelijken tussen verschillende aanbieders en soorten om de beste keuze voor jou te vinden.

Huurprijs

De volgende huurprijzen worden gerekend wanneer je zonnepanelen huurt:
• Bij twee zonnepanelen is de gemiddelde huurprijs tussen de 10 en 15 euro per maand.
• Bij zes zonnepanelen is de gemiddelde huurprijs tussen de 20 en 30 euro per maand.
• Bij tien zonnepanelen is de gemiddelde huurprijs tussen de 40 en 60 euro per maand.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen huren?

Allereerst is het huren van zonnepanelen voordelig voor mensen met een lager budget die niet in één keer een grote investering kunnen doen. Daarnaast wordt alles voor je geregeld, waaronder de montage van de panelen. Ook ben je verzekerd van kwalitatief goede producten met een aantrekkelijk rendement.

Op technisch gebied heeft huren ook een voordeel. De omvormer is een vast onderdeel van zonnepanelen en heeft vaak een kortere levensduur dan de panelen zelf. De kosten van de vervanging van dit onderdeel liggen tussen de 650 en 1550 euro en deze hoef je zelf niet te betalen. Deze kosten moet de verhuurder namelijk voor zijn rekening nemen.

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen huren?

Er zitten ook nadelen aan het huren van zonnepanelen. Je zult namelijk een lager rendement halen dan wanneer je zonnepanelen koopt. Dit komt doordat de verhuurder ook kosten maakt en dit zorgt ervoor dat de terugverdientijd langer is. Het kan ook vervelend zijn als je aan een contract vastzit en plotseling moet verhuizen. De investering in de zonnepanelen kun je overigens ook niet meerekenen in waarde bij de verkoop van je huis.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden