Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws maandag 12 juli 2021

Nieuw in Utrecht? 5 handige wetenswaardigheden

Heb jij een nieuwbouwwoning weten te bemachtigen in of in de buurt van de stad Utrecht? Dat is mooi voor elkaar, want Utrecht kampt met een hoge woningnood. Dat is niet gek, want Utrecht is een fijne stad om te wonen en veel mensen willen dat dan ook. Ben jij nieuw in Utrecht, dan zijn er een aantal handige wetenswaardigheden over de stad die we met je willen delen.

Parkeren

Utrecht is een van de grootste en drukste steden van Nederland. Het centrum van de stad is mateloos populair voor winkelen en vertoeven. Er is dan ook meer dan genoeg aanbod qua retail en horeca. Het centrum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar ook met de auto naar de stad gaan hoeft geen probleem te zijn. Er zijn in en rondom het centrum meer dan genoeg faciliteiten om te parkeren in Utrecht.

Milieuzone

Als je met de auto naar het centrum van Utrecht gaat, is het wel goed om te weten dat daar een milieuzone geldt. Deze dicteert dat dieselauto’s alleen deze milieuzone in mogen als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. Eerst was dat emissieklasse 3 of hoger, maar in april is de regel strenger geworden. Dit is een van de maatregelen die bedoeld is om de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren. Even goed checken dus als je in een dieselauto rijdt om een boete te vermijden.

Winkels

Ga je winkelen in Utrecht, dan is het goed om te weten dat de winkels in principe open zijn van 9.30 tot 18.00, hoewel ze op maandag later openen. In het winkelcentrum Hoog Catharijne zijn de winkels langer open, namelijk tot 20.00 uur. Koopavond is op donderdag. Dan zijn de winkels open tot 21.00. Iedere ondernemer is vrij in Utrecht om zijn winkel op zondag te openen. Daardoor zijn de meeste winkels op zondag ook open.

VVV

Wil je tips voor wat de stad zoal te bieden heeft, zodat je alle interessante stukjes van de stad kunt leren kennen? Of heb je vragen over het openbaar vervoer in de stad? Dan is het goed om te weten dat je terecht kunt bij de VVV winkel aan het Domplein.

Openbare toiletten

Aan het winkelen en acute aandrang? In de meeste winkels is er geen openbaar toilet om gebruik van te maken, en de meeste horecagelegenheden stellen het niet op prijs als je er enkel komt om van het toilet gebruik te maken. Daarom is het goed om te weten dat er op een aantal plekken openbare toiletten zijn in het centrum van Utrecht. Dat is op de adressen Stationshal 12, Oudegracht 167 in de Centrale Bibliotheek, in De Bijenkort op Sint Jacobsstraat 1, in de HEMA op Steenweg 59, tegenover Janskerkhof 12, in het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2, op Nachtegaalstraat 51 en in het Stadskantoor op Stadsplateau 1.

Veel plezier met het ontdekken van deze fijne en interessante stad. Hopelijk helpen bovenstaande weetjes je al een beetje op weg!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden