Lokaal nieuws maandag 14 juni 2021

Sfeervol interieur: vijf tips

Warme kleuren, een harmonieuze inrichting, sommige zaken spreken misschien voor zich als je je woning sfeervol wilt inrichten. Maar wat geeft nu net dat beetje extra? Wij hebben vijf tips waarmee je precies de juiste sfeer creëert.

1. Ronde vormen

Als je gaat voor een zacht interieur, kies dan voor ronde vormen. Hoekig is wat zakelijker, rond is gezelliger. Als je de ronde vormen hier en daar laat terugkomen in je woning, krijg je een mooi, sfeervol geheel. Denk bijvoorbeeld aan ronde kussens op de bank, bolvormige vaasjes of een setje van ronde salontafels. Een rond vloerkleed is ook een optie.

2. Zachte verlichting

Je kunt bijna alle verlichtingsbronnen in meerdere tinten kopen, waarbij je bij elke kleur een andere sfeer creëert. Zo geeft een helderwitte verlichtingsbron heel anders licht dan een warm witte bron. Je kunt ook kiezen voor lampen die daglicht afgeven, voor weer een ander sfeertje. Ga je voor optimaal sfeervol, dan ga je voor een lamp in warm wit. Samen met een dimmer, voor extra effect.

3. Warme raambekleding

Stoffen gordijnen hebben tal van voordelen. Neem bijvoorbeeld dat ze de ruimte minder hol laten klinken. Net als een stoffen bank en een vloerkleed zorgt een gordijn ervoor dat je ruimte niet alleen sfeervoller wordt, maar ook nog eens sfeervoller klinkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vouwgordijn, een soort rolgordijn dat zich min of meer opvouwt als je het gordijn optrekt.

4. Persoonlijk tintje

Jouw persoonlijke accessoires geven je woning ook sfeer. Je kunt ervoor kiezen om alles achter gesloten kastdeuren te bewaren, maar dat komt de sfeer niet ten goede. Eerlijk is eerlijk, je woning lijkt er wel opgeruimder van. Mooie snuisterijen uit verre oorden, familiefoto’s, mooie planten. Het is maar net waar jij gelukkig van wordt en waarmee jij de sfeer laat bepalen.

5. Hout met een verhaal

Ben je op zoek naar meubelen of een vloer met karakter? Ga dan voor hout. Elke houten plank was ooit een boom en als je erbij nadenkt wat de boom allemaal heeft meegemaakt vertelt elke noest zijn eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld een eikenhouten vloer, elke plank brengt iets mee. Je woning krijgt er een warme sfeer van, maar ook een robuuste, stoere sfeer.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden