energie vergelijken
Lokaal nieuws donderdag 03 juni 2021

Lange meubels voor je smalle balkon creëren ruimte en dit is hoe!

Een balkon bij je appartement verzekert je van een plek om in de zomer heerlijk te ontspannen. Geniet met een hapje en drankje van het mooie weer, het uitzicht over de omgeving, enzovoorts. Het inrichten van een balkon, met name een smal balkon, is niet altijd even gemakkelijk. Toch wil je er voldoende aandacht aan besteden, daar je er de ruimte wilt hebben om te kunnen zitten in de zomer. In dit artikel vind je een aantal handige tips die je helpen bij het inrichten van een smal balkon.

Kies bijvoorbeeld voor een tuinset voor loungen, in plaats van een set die uit verschillende elementen bestaat. Een lange bank neemt vaak minder ruimte in dan twee losse stoelen. De stoelen zet je altijd iets bij elkaar vandaan, waarbij de ruimte tussen beide stoelen niet benut wordt. Dit is zonde! Je voorkomt het met een lange, smalle bank.

Voorzie je balkon van een mooie parasol

Niet alleen een tuinset mag niet ontbreken op het balkon. Je wilt hier ook enige schaduw kunnen creëren. Met name op de zuidkant van een pand zal het in de zomer behoorlijk warm zijn op het balkon. De zon schijnt hier een groot deel van de dag op. Daarnaast stijgt de warme lucht van beneden op. De beste manier om een schaduwplekje te creëren is het gebruik van parasols voor het balkon. Het voordeel van deze parasols is dat je de bovenzijde kunt kantelen. Op deze manier kun je de parasol precies zo richten, dat je altijd ergens schaduw hebt. Een parasol is onmisbaar waar je jonge kinderen of een huisdier hebt. Het is voor hen vervelend en mogelijk zelfs gevaarlijk om de hele dag in de brandende zon te zitten. Ook binnen je appartement zal het niet koel zijn in de zomer.

Kleed je balkon aan met leuke plantenbakken

Met een parasol en leuke tuinset geef je het balkon al enige kleur. Er zijn meer mogelijkheden om het balkon gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke plantenbakken voor aan de balustrade van je balkon. De plantenbakken kun je in het voorjaar van viooltjes of geraniums voorzien. Deze planten zijn weliswaar eenjarig, maar bloeien een groot deel van het voorjaar en de zomer. Ook leuk zijn plantenbakken met verschillende kruidensoorten. Er is niets leuker, dan in de avond wat takjes rozemarijn, bieslook of bijvoorbeeld peterselie plukken voor bij de bereiding van je maaltijd. Niet alleen lekker, maar ook gezond.

Gebruik een spiegel op je balkon

Het klinkt wellicht wat gek om een spiegel op je balkon te gebruiken. Toch is het de overweging waard. Met een spiegel laat je niet alleen een balkon, maar ruimtes in het algemeen groter lijken. Je kunt als het ware door de muren van je balkon heen kijken. In plaats van een grote spiegel zou je verschillende kleinere spiegels aan de wand bij je balkon kunnen bevestigen. Het geeft een speels effect aan je balkon! Hang ze eventueel aan kleine, vintage kettingen, afhankelijk van de interieurstijl die je leuk vindt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden