Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022

Polyethyleen buizen voor ventilatiesystemen in nieuwbouwprojecten

Bij de realisatie van industriële nieuwbouwprojecten worden vaak kunststof ventilatiesystemen ingebouwd. Een van de kunststoffen die hiervoor worden gebruikt is Polyethyleen. Polyethyleen is in verschillende halffabrikaat vormen te verkrijgen. Zo bestaat er Polyethyleen plaat, buis en staf. Voor de realisatie van kunststof ventilatiesystemen worden meestal Polyethyleen buizen inclusief de bijbehorende hulpstukken toegepast.

Wat is Polyethyleen?

Polyethyleen is een kristallijne thermoplastische kunststof die behoort tot de groep van de polyolefinen. Veelal wordt de afkorting HDPE gebruikt wat staat voor High Density Polyethyleen. Kenmerkend voor Polyethyleen is dat het geen vocht opneemt, een uitstekende elektrische isolatie heeft, taai en slagvast is en een hoge chemische bestendigheid heeft. HDPE kan gebruikt worden bij temperaturen tussen -30°C tot +80°C. Vanwege de uitstekende prijs – kwaliteit verhouding is Polyethyleen een van de meest toegepaste kunststoffen in de industrie.

Is Polyethyleen goed te bewerken?

Polyethyleen is uitstekend en zelfs op vele manieren te bewerken. Zo is HDPE te zagen, verspanend te bewerken en kun je het snijden via de water- en laserstraal techniek. Omdat Polyethyleen een apolair oppervlak heeft, is het bijna niet te verlijmen. Verbindingen tussen polyethyleen onderling worden meestal tot stand gebracht door middel van lastechnieken.

Polyethyleen buizen en hulpstukken ten behoeve van ventilatiesystemen

De bekende zwarte uitvoering van HDPE buis is resistent tegen zonlicht (UV-straling). Deze zwarte buizen zijn te verkrijgen in diameters tussen de 400 en 1400 mm. Het assortiment hulpstukken is zeer uitgebreid, zodat er eenvoudig en snel een compleet ventilatiesysteem kan worden gebouwd. Voorbeelden van deze hulpstukken zijn: bochten, broekstukken, dakdoorvoeren, regenkragen, buiseinden met rooster en terugslagkleppen. Alle benodigdheden om een compleet ventilatiesysteem te kunnen bouwen zijn te verkrijgen op vinkkunststoffen.nl.

Waar wordt Polyethyleen nog meer voor toegepast?

Het industriële segment is het toepassingsgebied waar Polyethyleen het meest wordt ingezet. Zo zijn de apparatenbouw, waterbehandeling en de voedingsmiddelenindustrie belangrijke segmenten. Maar Polyethyleen vindt ook zijn weg in toepassingen zoals viskwekerijen, opvangbakken en de orthopedie.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden