Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Hoe kun je je wifi verbeteren in huis?

Als je net verhuisd bent naar een nieuw huis in Utrecht of juist een nieuwe woning hebt laten wonen dan zul je met veel rekening moeten houden. Zo moet je een CV installateur Utrecht inschakelen voor het monteren van je CV. Daarnaast kan het ook slim zijn om onderzoek te doen naar de snelheid en stabiliteit van de wifi in je nieuwe huis in Utrecht. Je wilt immers wel een goede verbinding hebben, wat helaas niet altijd het geval is. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen voor een betere connectie, zo zal het gebruik van een CAT 5 E kabel al veel helpen. Daarnaast kun je ook de onderstaande tips inzetten om je wifi te verbeteren.

Geschikte plaats voor je router

Niet alle plekken zijn even geschikt voor je router. Om te beginnen wil je voorkomen dat je je router in de buurt van metalen voorwerpen en apparaten plaatst die elektromagnetische golven uitzenden. Metaal is namelijk de grootste verstoorder van een wifi signaal en zijn aanwezigheid in de buurt van een wifi router kan gemakkelijk een grote dode zone creëren. Andere materialen, zoals glas, hout, plastic, schuim en karton, kunnen ook een wifi signaal verstoren, maar hun invloed op de wifi signaalsterkte is meestal minder ernstig. Houd er rekening mee dat veel gebouwen metalen noppen gebruiken voor de montage van spaanplaat en het zou een slecht idee zijn om je router hierbij te plaatsen.

Ander wifi kanaal

Net als rijstroken op de snelweg zijn er meerdere wifi kanalen waarop een wifi router kan uitzenden. Hoewel de meeste landen zes niet overlappende kanalen hebben (1, 6, 11 en 14), laten veel gebruikers hun router op het standaardkanaal staan, meestal kanaal 1 of kanaal 6. Dit resulteert in een wifi file omdat er te veel pakketten op dezelfde lijn proberen te rijden. De oplossing is simpel: zoek uit welk kanaal het minst bezet is en schakel daarnaar over. Dit kan met behulp van NetSpot, een professionele en gebruiksvriendelijke tool voor wifi analyse en bewaking. Als je een nieuw kanaal wilt selecteren dan moet je je wifi router vertellen om dit te doen. Hiervoor moet je als admin inloggen op je router, waarna je het eenvoudig kunt aanpassen.

Wifi repeater, booster of extender

Hoewel ze met veel namen worden aangeduid, zijn wifi-boosters, repeaters en extenders in principe hetzelfde. Wifi repeaters zijn relatief eenvoudige apparaten die een bestaand signaal van je wifi router opvangen en dit opnieuw uitzenden als een nieuw netwerk. Dit nieuwe netwerk is slechts een verlengstuk van je hoofdnetwerk en alle data die er doorheen gaat, gaat ook via het hoofdnetwerk. Wifi boosters en extenders lijken erg op elkaar, maar ze versterken ook het bestaande signaal voordat het opnieuw wordt uitgezonden om een ​​tweede netwerk te creëren. Omdat wifi boosters doorgaans een groter bereik hebben dan wifi repeaters, zijn ze zinvol in situaties waarin het oorspronkelijke signaal erg zwak is. Al deze drie exemplaren zullen ervoor zorgen dat je wifi in huis beter wordt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden