Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws donderdag 18 maart 2021

6x nieuwe interieurtrends voor 2021

Ben jij al bekend met de nieuwste interieurtrends voor 2021? Nu het voorjaar langzaam haar intrede begint te maken en Covid 19 helaas nog wel even onder ons blijft is dit hét moment om na te denken over een nieuwe inrichting. Home & interieurplatform Biano gaf een eerste voorzet met dé 6 interieurtrends voor 2021.

Woontrend 1: Japandi woonstijl

Volgens Biano is de nieuwe interieurtrend Japandi een grote speler in de woontrends voor 2021. Deze interieurstijl heeft zijn naam te danken aan de perfecte combinatie van de Scandinavische functionaliteit en het Japanse minimalisme. Japandi staat in het teken van het vormgeven van functionele en opgeruimde ruimtes om een gevoel van rust en eenvoud te creëren. Binnen deze woontrend is er dan ook geen ruimte voor een opeenstapeling aan veel verschillende decoratieve objecten. Decoratieve objecten maken namelijk plaats voor functionele en minimalistische gebruiksvoorwerpen. Praktische gebruiksvoorwerpen zoals wijnrekken, sidetables of eenvakkenkast zorgen voor een opgeruimde, functionele en ordelijk ruimte. Wie bang is dat de Japandi stijl kil aanvoelt, hoeft niet te vrezen. Deze minimalistische en functionele meubels worden namelijk gecombineerd met aspecten van het Scandinavische 'hygge' en een warm en natuurlijk kleurenpallet.

Woontrend 2 | Natuurtinten en -materialen

Als toevoeging op de Japandi woonstijl zal de woontrend van een aards kleurenpallet in combinatie met natuurlijke materialen een nog meer dominante rol gaan spelen in 2021. Volgens Biano wordt deze woontrend nog populairder dan voorheen, omdat deze natuurlijke woontrend je terug in de natuur brengt. We willen ons namelijk settelen in een serene, natuurlijke en rustgevende setting die de onrust en hectiek van ons dagelijks leven doorbreekt. Het boegbeeld van deze trend is de natuurtint "Brave Ground" van het populaire merk Flexa die begin dit jaar als trendkleur van het jaar verscheen. Deze natuurlijke kleur creëert een oase van rust en sereniteit. Aardetinten, zoals Brave Ground, in combinatie met natuurlijke materialen zoals webbing, bamboe, steen, riet en hout gaan we dit jaar eindeloos terugzien!

Woontrend 3 | The Bright Bubble stijl

In het verlengde van de algemene geborgenheid-trend mogen aaibare materialen natuurlijk niet ontbreken. De Bright bubble trend verwijst naar rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin. Door de achtbaan van 2020 zijn we meer dan ooit op zoek een plek waar je kunt uitrusten en niet overprikkeld wordt. De Bright Bubble stijl vertaalt deze behoefte naar een combinatie van lichte kleuren, rustige lijnen en knuffelbare stoffen. Op blote voeten door huis lopen voelt veiliger wanneer je over zachte tapijten loopt en bankhangen wordt nog comfortabeler onder een zacht wollen plaid.

Woontrend 4 | Culture Bomb trend

Lijnrecht tegenover de Japandi interieurstijl, natuurlijke woontrends en comfortabel textiel lijkt zich er toch voorzichtig een nieuwe trend te ontvouwen: de Culture Bomb. Deze tegendraadse maximalistische woontrend wordt gekenmerkt door een eclectische mix van kleuren, prints, materialen en patronen. Het is een nieuwe woonstijl die alle wereldse elementen verzameld en een breed scala aan verschillende culturen vertegenwoordigt. Na een decennium van minimalisme zou deze maximalistische Culture Bomb stijl zich in een vernieuwd jasje zijn comeback maken. Er gelden dan ook geen strakke regels of vaste richtlijnen binnen deze derde woontrend: alles mag en niets moet.

Woontrend 5 | New Scandinavian wonen

De Scandinavische woonstijl gaat inmiddels al een geruime periode mee en zal ook in 2021 niet van het toneel verdwijnen. Toch neemt de populaire interieurstijl een iets andere wending en ziet Biano toch een nieuwe woontrend ontstaan. Volgens de interieurstylisten van dit platform is er namelijk een verschuiving in type accessoires en accenten ontstaan. Woonaccessoires in rustige en zachte kleuren zullen plaatsmaken voor kleurrijke woondecoraties in gekke abstracte vormen - met focus op DIY! Van handmade gedraaide kaarsen tot zelfgemaakte purschuim spiegels: deze Scandinavische stijl in een nieuw jasje brengt nieuw leven in de wereld van de DIY’s. Juist door de beschikbare tijd die we nu thuis meer te besteden hebben is er meer behoefte aan DIY-projectjes - en dus ook binnen het interieur.

Woontrend 6 | De comeback van (marine)blauw

En ten slotte hebben we goed nieuws voor de liefhebbers van de kleur blauw: in 2021 zullen zwarte objecten namelijk steeds plaatsmaken voor de kleur blauw. Donkerblauwe meubels, accessoires, textiel en zelfs muren zullen we steeds meer in verschillende ruimtes terug gaan zien. Deze tijdloze, sfeervolle en chique kleur kun je eindeloos combineren én zal perfect uitgelicht wordt door de trendkleur van het jaar: Brave Ground. Bovendien blijven accentkleuren zoals okergeel en poederroze traditionele combinaties met donkerblauw, maar ook roest en messing passen bij deze klassieker. In tegenstelling tot deze warme kleuren is het gebruik van de kleur wit wel af te raden: wit zorgt namelijk voor een te groot contrast wat de 'hygge' deels zal wegnemen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden