Lokaal nieuws donderdag 04 maart 2021

Een home gym inrichten, dat doe je met deze tips

Veel Nederlanders gaan naar de sportschool, als dit tenminste weer mogelijk is vanwege de coronamaatregelen. Toch hoeft dit natuurlijk niet beslist. Het is immers ook een optie om in je eigen huis een kleine sportschool te creëren. Dit wordt ook wel een home gym genoemd. Gewichten kopen is dan zeker een must, anders zul je immers maar heel weinig oefeningen kunnen doen. Je kunt ook apparaten aanschaffen, maar dit is niet echt geadviseerd aangezien dit veel ruimte inneemt. Een normale halterstang kopen is bijvoorbeeld juist wel aan te raden. Ook het gebruik maken van de onderstaande tips is zeker verstandig.

Hang creatieve kunst aan de muur

Het is onder andere slim om spiegels op de wanden te hangen, net zoals in echte sportscholen ook gedaan wordt. Hierdoor ga je namelijk een betere workout doen. Daarnaast kun je ook creatieve kunst aan de muur hangen op de lege plekken. Zo zou je een surfboard of een skateboard op kunnen hangen, maar dat hoeft natuurlijk niet beslist. Een normaal schilderij is immers ook zeker een mogelijkheid. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een inspirerende quote. Wat dacht je bijvoorbeeld van Move like a butterfly, sting like a bee van Muhammad Ali? Door de wanden van je home gym een creatieve look te geven zul je ervoor zorgen dat je energie op peil blijft, wat natuurlijk van belang is voor je sessie.

Zorg voor de juiste sfeer

Met het ophangen van creatieve kunst aan de muur kun je al gedeeltelijk voor een bepaalde sfeer zorgen in de ruimte. Dit is zeker van belang. In de home gym moet je namelijk de juiste sfeer creëren. Hierdoor zul je er namelijk voor zorgen dat deze kleine sportschool je echt zal motiveren om er gebruik van te maken. Daarnaast zal de sfeer je ook inspireren tijdens je workout, wat natuurlijk erg handig kan zijn. Zo zou je een rustgevende omgeving kunnen creëren in je home gym. Dit doe je door bijvoorbeeld veel decoraties die geïnspireerd zijn door de natuur te plaatsen in de kamer. Hierbij kun je denken aan het groen van de planten, maar houten kunst of meubilair kan hier ook voor zorgen in de home gym.

Kies voor een geschikt kleurenschema

Daarnaast is het ook zeker van belang om je home gym een geschikt kleurenschema te geven. Zo kun je je eigen sportschool er elegant uit laten zien, wat mogelijk is door de muren een koele grijstint te geven. Als je dit doet dan is het verstandig om de apparatuur in een vergelijkbare tint aan te schaffen. Dit zal zorgen voor consistentie, waardoor de ruimte chique en verheven aan zal voelen. Tegelijkertijd zul je helemaal geen concessies doen op het gebied van de functionaliteit van de kamer. Het plaatsen van muur-tot-muur spiegels past bovendien perfect bij dit kleurenschema. Dit is zeker aan te raden, want zo kun je werken aan je vorm. Ook zullen de spiegels ervoor zorgen dat je home gym groter aanvoelt dan dat het werkelijk is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden