Lokaal nieuws maandag 22 februari 2021

Hogere vaste lasten door de lockdown? Dit doe je eraan!

De gemiddelde Nederlander heeft het afgelopen jaar meer tijd dan ooit doorgebracht in de eigen woning. Doordat men meer tijd heeft doorgebracht in de eigen woning, is een stijging in de kosten van de vaste lasten onvermijdbaar. Denk hierbij aan een hogere energierekening, een groter verbruik van onder andere toiletpapier, zeep en andere dagelijkse gebruiksproducten. Deze extra kosten lijken misschien marginaal, maar onderaan de streep kan dit je op jaarbasis een hoop extra kosten! In deze blog vertellen we je hoe je de stijging in kosten van de vaste lasten zo veel mogelijk kunt minimaliseren.

Verlagen van de hogere energierekening

Dat een gemiddeld huishouden meer energie gebruikt tijdens de lockdown dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor spreekt voor zich. Men is continu thuis waardoor er ook de gehele dag gas en elektriciteit wordt gebruikt. De rekening hiervoor kan soms wel tientallen euro’s per maand hoger zijn dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor. Om deze kosten zoveel mogelijk te drukken is het misschien wel verstandig om over te stappen van energieleverancier. Als een andere leverancier momenteel een aanbieding heeft op de stroom-en gas prijs, kan overstappen zomaar een uitkomst zijn. Je kunt je mogelijkheden controleren door gebruik te maken van een energie vergelijken tool. In zo’n tool kun je precies jouw verbruik invullen en deze tool rekent vervolgens voor je uit of je niet beter kunt overstappen!

Dagelijkse gebruiksproducten

Het besparen op dagelijkse gebruiksproducten lijkt moeilijker dan dat het is. Je kunt dit doen door deze producten op grote schaal in te kopen. Als je de dagelijkse gebruiksproducten inkoopt op het moment dat ze ergens heel goedkoop in de aanbieding zijn, kun je zo het meerverbruik compenseren. Het groot inkopen van deze producten kent eigenlijk geen nadelen. Ze hebben vaak geen houdbaarheidsdatum waardoor ze altijd te gebruiken zijn. Daarnaast gebruik je deze producten iedere dag. Je weet dus zeker dat ze op een dag wel op zullen raken en dat je niet onnodig dingen weg hoeft te gooien. Het enige nadeel van het grootschalig inkopen is de opslagruimte die de producten innemen. Als je hier voldoende ruimte voor hebt, dan kunnen we dit enkel aanraden!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden