Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Huis kopen in Utrecht: wat zijn de leukste wijken?

Ben je van plan om naar de mooie stad Utrecht te verhuizen? Wat een gave stap! Utrecht heeft je veel moois te bieden. Bij het kopen van een huis in Utrecht is het natuurlijk zaak om de ideale wijk te kiezen. Wat zijn nu de leukste wijken in Utrecht? Lees gauw verder voor onze tips!

Het centrum

We beginnen middenin de stad: het centrum van Utrecht! Als je in het bruisende middelpunt wilt wonen, zit je hier natuurlijk goed. Van Wijk C in de buurt van het Centraal Station tot juist het zuiden van het centrum bij Ledig Erf: er zijn veel prachtige woningen te vinden. In een klassieke bouwstijl bijvoorbeeld. Of ga juist op zoek naar nieuwbouwwoningen in Utrecht: ook in het centrum wordt er gebouwd, onder andere in het stationsgebied! Met een professionele aankoopmakelaar Utrecht vind je jouw perfecte woning in de straat die je het meest aanstaat. Het werk wordt je zo uit handen genomen!

Leidsche Rijn

Ben je op zoek naar een moderne woning? Dan is Leidsche Rijn de uitgelezen plek: dit is de nieuwste wijk van Utrecht. In trek bij gezinnen en hier ook goed op ingericht gezien de variatie aan scholen, evenals de vriendelijke en veilige buurten. Hier wordt ook op het moment nog volop gebouwd – een nieuwbouwhuis behoort dus tevens tot de mogelijkheden. Met behulp van een makelaar Utrecht gaat het je lukken om hier je droomhuis te bemachtigen! Van het huidige aanbod tot het juiste uit te brengen bod: een goede makelaar is overal van op de hoogte en neemt je mee in het proces.

Zuilen

Zuilen is een wat volksere buurt in Utrecht, waar je meer van het oorspronkelijke karakter van de stad vindt. Als je gaat wonen in Zuilen kies je voor een veelzijdige wijk: van de drukke en unieke Amsterdamsestraatweg tot de kleine en rustige zijstraatjes aan de andere kant van deze grote buurt. En van bestaande woning tot nieuwbouwhuis: ook hier ligt de keuze weer bij jou.

Lombok

Lombok is de multiculturele wijk in Utrecht. Hier valt dan ook altijd wat te beleven! Het is een bruisend deel van de stad, waar het geen moment stil is op straat. Je woont hier dus wel wat meer in de drukte. Ideaal als je daarnaar op zoek bent! Tegelijkertijd kent Lombok ook wat stillere straten – het is maar net in welke hoek van de wijk je op zoek gaat naar een huis.

Oog in Al

De wijk Oog in Al is geliefd bij gezinnen. Zo zijn er veel scholen in deze wijk te vinden en zijn de huizen er vrij ruim, vaak zelfs met een grote achtertuin. Het leven is hier gemoedelijk, met veilige straten en veel groen in de buurt. En toch ben je nog altijd snel in de stad of bij het station. Een ideale locatie dus!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden