Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Dit zijn de beste tips voor een succesvolle verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Dan staat jou flink wat te doen, want bij een verhuizing komt nogal wat kijken. Vaak merk je bij het inpakken van jouw spullen pas hoeveel spullen je nou eigenlijk hebt. Dit kost dan vaak ook meer tijd dan je denkt. Wij helpen je op weg, om jouw verhuizing zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Daarom geven wij je in dit artikel de beste tips voor een succesvolle verhuizing. 

Begin vroeg

Een verhuizing kost tijd. Het duurt vaak langer dan je had verwacht. Daarom is het verstandig om op tijd te beginnen. Dit kan je je namelijk een hoop frustraties besparen. Is jouw officiële verhuisdatum bekend? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd begint met de eerste dozen inpakken. Hoe eerder je begint, hoe minder stress je uiteindelijk hebt. Let er natuurlijk wel op dat je niet te vroeg begint met het inpakken van spullen die je nog dagelijks nodig hebt tot en met de dag van de verhuizing.

Onnodige spullen? Gooi of geef het weg

Als je aan het inpakken bent, zal je ongetwijfeld spullen tegenkomen waar je al jaren niets meer mee doet. Als je ook niet van plan bent dit ooit te gebruiken, is het dan ook niet aan te raden om dit mee te nemen naar jouw nieuwe woning. Als je dit wel doet, is de kans namelijk heel groot dat het er voor niets ligt. Wellicht heb je enkele onnodige spullen die anderen in jouw omgeving kunnen gebruiken. Het is dan ook een goede optie om deze spullen weg te geven aan anderen. Denk je dat jij en anderen er niets meer aan gaan hebben? Gooi het dan gewoon weg. Nog een voordeel: als je ervoor zorgt dat je alle onnodige spullen weggeeft of weggooit bespaart het je een hoop ruimte met inpakken!

Het inpakproces

Waarschijnlijk denk je gewoon even snel je spullen in te pakken voor een verhuizing. Echter is het wel verstandig om hier goed georganiseerd te werk mee te gaan. Hoe je dit kunt doen? Pak bijvoorbeeld dozen in per kamer. Door per kamer in te pakken kun je ook bij het uitpakken gemakkelijk spullen ordenen. Wat slim is om te doen, is om op de dozen te schrijven wat erin zit en uit welke kamer de doos afkomstig is. Met het uitpakken van je spullen wordt het dan een stuk overzichtelijker. Begin met de spullen die je niet direct meer nodig hebt. Ook niet geheel onbelangrijk: pak servies afzonderlijk in. Dit kun je het beste inpakken door het te wikkelen in een krant of doek. Schrijf op dit soort dozen altijd dat het breekbaar is, zo voorkom je dat je er per ongeluk te makkelijk mee omgaat.

Schakel hulp in

We kunnen het ons goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten om al je verhuisdozen zelf te sjouwen. Vooral als ook jouw meubels verhuist moeten worden, kan het een goed plan zijn om hulp in te schakelen. Dit zou je kunnen doen door rond te vragen in jouw omgeving, maar het kan ook een goed idee zijn om een verhuisbedrijf in te huren. Zoek je nog naar een verhuisbedrijf in de omgeving? Dan is dit verhuisbedrijf in Utrecht een aanrader. Een verhuisbedrijf kan jou erbij helpen om alle spullen op een veilige manier naar het nieuwe huis te verplaatsen. Als je niet een heel verhuisbedrijf wilt inhuren, kan het ook nog een goede optie zijn om zelf een verhuislift te huren. Deze verhuislift wordt dan wel bediend door een professionele verhuizer.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden