Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Zo geef je je huis een upgrade zonder te veel geld uit te geven

Als het niet aan de lockdown vanwege corona ligt, dan ligt het wel aan de nieuwjaarskriebels; Iedereen is spontaan aan het klussen geslagen! Je bent waarschijnlijk veel thuis en ziet ineens allemaal details aan je huis die je ineens niet meer zo leuk vindt. Je huis een update geven is trouwens altijd een goed idee, zeker wanneer je het gevoel hebt dat de muren op je afkomen. Met deze drie tips verbeter je je huis zonder te veel te moeten investeren.

Verander je kleurenpallet

Veel mensen werken met een bepaald kleurenpallet, voornamelijk in de woonkamer. Zo heb je waarschijnlijk gekozen voor ongeveer twee à drie kleuren die er het meest uitspringen. Probeer deze kleuren eens te vervangen voor andere kleuren. Gooi andere kussens op de bank, hang nieuwe schilderijen op en verf die ene muur nou eens een andere kleur. Zo kun je je huis direct een hele andere sfeer geven, zonder gelijk een nieuw interieur aan te schaffen.

Upgrade je keukenverlichting

Is je keuken nu puur een plek om eten klaar te maken en dan direct weer uit te verdwijnen? Tijd voor een gezellige upgrade. Aan de keuken zelf kun je weinig veranderen, aangezien je die keukenkastjes en kookplaat nou eenmaal nodig hebt. Maar wat dacht je van de verlichting? Heb je nu wat simpele lampen hangen en een extra lampje in je afzuigkap? Bekijk eens wat sfeervolle keukenverlichting om hier verandering in te brengen. Heb je een kookeiland of een gezellige bar? Hang hier wat mooie keuken hanglampen boven en creëer direct een andere look!

Ga voor groen!

Met wat groen in huis kun je elke kamer nieuw leven inblazen. Een paar nieuwe planten in huis zijn altijd een goed idee. Scoor wat plantenpotten bij de kringloopwinkel of op marktplaats en haal je planten bij het tuincentrum of online. In plaats van een paar kleine plantjes te kopen, kun je beter groots uitpakken met een leuk boompje of een palm. Zo heb je een mooie eyecatcher in de kamer. Heb je nou niet echt groene vingers? Geen probleem, een paar kunstplanten volstaan ook en geven dezelfde uitstraling als echte planten. We zullen het niet doorvertellen!

Wanneer je veel thuis bent, is het logisch dat de muren soms op je afkomen. Door deze kleine veranderingen te maken in je interieur, kun je je huis een nieuwe uitstraling geven. Met een paar tientjes heb je je woonkamer, keuken of slaapkamer zo een upgrade gegeven en het kostte ook nog eens weinig moeite!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden