Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Deze leuke kamerplanten fleuren jouw woonkamer op

Grauwe dagen vragen om meer gezelligheid vanuit jezelf. Merk jij aan jezelf dat de lente je altijd zo goed doet, omdat er weel veel bloemen en groen om je heen zijn? Dan wordt het tijd om snel wat groene vrienden aan te schaffen en je woonkamer, slaapkamer, badkamer of zelfs keuken op te fleuren! Deze vijf planten gaan jouw huis ongetwijfeld een boost geven!

  1. Een Areca (Goudpalm

Een palm zorgt direct voor een gezellige, maar vooral exotische sfeer in huis. Je kunt uit ontzettend veel soorten palmen kiezen en in heel veel maten. Zo kun je direct voor een grote gaan om een statement te maken, maar ook een klein schattig palmpje voldoet!

  1. Een Monstera

Een Monstera, ook wel gatenplant genoemd, is een ontzettend populaire plant. En dat is niet voor niets, want het is een vrij makkelijke plant om te verzorgen. Daarnaast heeft deze grote groene bladeren, wat direct wat speelse positiviteit brengt naar elke plek waar je hem neerzet.

  1. Paradijsvogelplant

De Paradijsvogelplant wordt officieel Strelitzia nicolai genoemd. Het is een grote jungle plant met grote bladeren die als een megawaaier omhoog groeien. Doordat deze plant zulke grote bladeren heeft, heeft deze ook nog eens een luchtzuiverende werking. Zo zijn ze dus niet alleen decoratief, maar ook nog goed voor jouw gezondheid!

  1.  Een cactus

Heb je niet zulke groene vingers, maar wil je toch wat extra groen in huis? Ook dat is geen probleem! Denk bijvoorbeeld aan een grote cactus, zoals de Cactius Euphorbia. Deze heeft weinig verzorging nodig, hoef je maar eens in de drie jaar te verpotten en wordt niet gelukkiger van plantenvoeding. Deze is dus ideaal voor luiere plantengekkies die wél wat groen in huis willen.

  1. Calathea

Heb je niet veel licht in huis? Dan is de donkere calathea, zoals de Calathea Medallion, een perfecte plant voor jouw woning. Aan de bovenkant zijn de bladeren groen, maar aan de onderkant donkerpaars. Deze heeft niet veel licht nodig en sluit haar bladeren in de avond. Ook deze plant is zeer luchtzuiverend, dus dat betekent extra gezondheidsvoordelen voor jou!

Hopelijk heb je inmiddels genoeg inspiratie opgedaan om de perfecte kamerplanten te vinden voor jouw huis. Ga vooral voor grootse planten. Zo heb je er wellicht maar één of twee nodig en is je hele ruimte voorzien van meer exotische sfeer. Met wat extra groen kun je al snel die winterdip verslaan en dan is het gelukkig voordat je het weet alweer lente.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden