Lokaal nieuws vrijdag 13 november 2020

Zo geef je je nieuwbouwwoning jouw unieke touch

Een nieuw huis heeft een eigen magische sfeer. Een onbeschreven blad waar jij herinneringen gaat toevoegen. Waar je leven in gaat brengen een huis een thuis van gaat maken. Want al val je voor het plaatje, toch ben je anders dan je (toekomstige) buren. En dus moet jouw huis dat ook zijn.

Ook al start je bij een nieuwbouwwoning dus van scratch af aan, een aantal dingen blijven hetzelfde als bij elke andere woning. Het kiezen van kleuren is er daar één van.

Leg de basis met mooi wit

Door te kiezen voor wit als basis, start je met een kleur die vele gezichten heeft en nooit uit het interieurbeeld zal verdwijnen. Ondanks dat er tig tinten wit zijn. Dan kun je ook nog kiezen voor mat, zijde of glans, wit staat voor ruimte, schoon en fris nieuw. Iets dat precies past bij je nieuwe avontuur.

Maar wit is ook een basis. En al blijven kleuren en accenten belangrijk, de behoefte om een goede basis neer te leggen is meer aanwezig dan ooit. Een pure fraaie onderlaag die zo mooi is dat zij bijna onzichtbaar is. Bijna, want juist deze mooie basis zorgt er voor dat je alles wat je wil laten stralen ook daadwerkelijk gaat stralen.

Wanden en plafonds

Mooie strakke wanden of plafonds geven rust. Bij een nieuwbouwwoning ben je natuurlijk voorzien van nieuwe wanden en plafonds. Toch kunnen ook daarin onregelmatigheden, scheuren of beschadigingen zitten. En juist hebben meer impact dan je misschien denkt. Oneffenheden geven onrust. Een stijlvolle basis leg je hierbij met een mooi strak gestucte laag. Ga niet zelf plafonds stucen maar kies liever voor een goed stukadoorsbedrijf. De basis die zij leggen, is namelijk echt een meerwaarde in je kamer(s).

Creëer je eigen subtiele touch

Niet alleen door ontwerp of kleur kun je aan je interieur jouw DNA toevoegen. Denk maar eens aan de oude prachtige gebouwen van vroeger. Door glas in lood ramen maar ook door muurschilderingen en zelfs plafondschilderingen, was geen gebouw hetzelfde. Ook zag je veel ornamenten die een statige maar ook een geheel eigen touch aan de kamer toevoegde.

Voor 2021 geen ouderwetse overweldigende tierelantijntjes maar subtiel aangebrachte details geven je huis wel die unieke subtiele en persoonlijke touch mee. Jouw handtekening zeg maar. Gewoon inderdaad op het plafond. Je maakt deze handtekening door mooie platte sierlijsten, ook wel perklijsten of Amsterdamse plinten genoemd. In je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Of als prachtig welkom in je hal. Je creëert hier een eigen en unieke eigen uitstraling mee maar wel in eenvoudig subtiel wit. Hierdoor is je touch mooi eenvoudig aanwezig zonder afbreuk te doen aan ruimte en design.

Meer mogelijk dan je denkt

Een eigen basis leggen is makkelijker dan je denkt en in wanden en plafonds, wat natuurlijk wel de basis van elke kamer vormt, is meer mogelijk dan je misschien denkt. Een gesprekje met de stukadoor Utrecht die de huizen kent, geeft je meer inzicht waardoor je makkelijker jouw stijl kunt bepalen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden