Lokaal nieuws vrijdag 30 oktober 2020

Dit zijn de interieurtrends die nooit vervelen

Wil je wel graag de trends volgen maar niet elk half jaar je hele interieur op zijn kop zetten. Met deze woontrends ben je helemaal bij en klaar voor 2021 en 2022 en…

Er zijn trends die lang blijven. Waarom? Omdat ze je eigenlijk nooit vervelend Net zo iets als in de mode met de little black dress. Het veranderd misschien iets, maar de basis blijft. Net zo is het met de woontrends die wij voor je gespot hebben.

Mooi hout

Hout verveelt nooit. De kleur kan misschien wat variëren in de trends, maar het natuurlijk element zorgt altijd weer voor een goede basis van een fijn en sfeervol huis. Zo geven de lichte houtsoorten je de charme mee van het Scandinavisch interieur maar zijn ze tegelijkertijd goed te combineren met de industriële look. Combineer het lichte hout in meubels eens met zwart stalen details. Of combineer ze met prachtig bamboe, riet en planten voor een Boheems effect. Hout is dus een mooie basis die je makkelijk met wat kleur kunt veranderen naar een totaal andere sfeer.

Mooi grijs

Leek grijs even weg te gaan uit de trend, is de kleur weer helemaal terug. En dat is niet raar. Want het is de kleur van de betonlook die nooit verveeld. Je geeft je interieur meer karakter met een muur in betonlook. In industrieel en ruimte creërend maar tegelijk ook warm en rustiek. Daarnaast combineert de betonlook moeiteloos met vele trends. En het is met behulp van verf makkelijk te maken. Betonlook verf is een dik soort verf die er een beetje uitziet kikkerdril. In de verf zitten kleine witte balletjes, die je bij het uitsmeren van de verf mee uitsmeert. Dit veeg veegeffect zorgt voor die betonlook. Wil je je vloeren en wanden afwerken met een betonlook? Gebruik dan Trae Lyx Naturel Finish. Deze twee-componenten watergedragen is ideaal om de wanden te beschermen zodat je die zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Naast grijs zijn ook zwart en wit tijdloos. Een mooie aanvulling hierop vormt donkerblauw. De trend die in 2021 doorzet gecombineerd met okergeel. Zorg je voor tijdloze kleuren in de basis, dan kun je met trendkleuren als okergeel je interieur snel, eenvoudig en redelijke goedkoop aanpassen aan de seizoenen of nieuwe trends. 

Mooi groen

Niet als kleur voor de muur (hoewel we die ook nog steeds zien) is groen natuurlijk onmisbaar in elk interieur. Of je nu kiest voor veel of weinig planten, groen is een must. Ben je niet goed in het verzorgen van planten? Ook droogbloemen zijn weer helemaal terug en zorgen voor een snelle aanpassing in je interieur. En je hoeft ze geen water te geven…

Mooi Duurzaam

In de interieurwereld komen duurzaamheid en design elkaar gelukkig steeds vaker tegen. Ikea maakte dit jaar bamboe tot de trend, maar ook in 2021 zien we materialen als rotan, hout en steen terug komen als trend. En eigenlijk zijn deze materialen nooit weggeweest. Naast duurzaam zijn ze natuurlijk ook nog eens heel mooi en sterk. Om nog maar niet te spreken van de sfeermakers die het zijn.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden