Lokaal nieuws dinsdag 29 september 2020

Huiszoekende? Kies voor nieuwbouw!

Samenwonen, gezinsuitbreiding of juist weer naar kleiner? Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je wilt verhuizen. Je droom waarmaken met een huis naar jouw wensen. Echt een nieuw huis, waar jij de eerste bewoner bent.

Met kiezen voor nieuwbouw heb je twee opties; een kavel en echt zelf bouwen of een huis uit een nieuwbouwproject. Uiteraard hebben beide voor maar ook nadelen. Vooraf je wensen goed in kaart brengen is dus belangrijk.

Een nieuwe droom geeft nieuwe uitdagingen

Een nieuwbouwhuis is dus echt nieuw. Dat betekent ook dat je direct jouw wensen daarin kunt onderbrengen. Je bent de eerste bewoner en je hoeft dus geen genoegen te nemen met een keuken die de vorige bewoner uitgekozen heeft. Wat er wel of niet gekozen kan worden, hangt af van het nieuwbouwproject en het bouwbedrijf dat dit project uitvoert. Nieuwbouw projecten worden meestal aangeboden via een makelaar. Bij deze makelaar kun je dan ook terecht met je vragen over de ligging, de grootte van de woning en andere voor jou belangrijke informatie. Daarnaast kan de makelaar je ook adviezen geven en of helpen bij de verkoop van je huidige huis.

Locatie bepalen

De plek waar je gaat wonen is waarschijnlijk belangrijk voor je. Wil je in een drukke stad wonen of juist wat rustiger. Dicht bij een station of juist dicht bij uitvalswegen. Kies je voor het groen van parken of bossen of geniet je van het uitkijken over het water? In sommige projecten combineren ze een aantal zaken in één. Zoals bijvoorbeeld in het nieuwbouwproject de Havenkade in Dronten. In dit project hoef je niet te kiezen. Hier kijk je uit over de bootjes van de jachthaven en zit je toch op loopafstand van het centrum en ook nog eens heel centraal in Nederland. Rust is er genoeg te vinden maar net zo makkelijk zit je snel in een van de steden die Nederland rijk is. En in de 115 duurzame en gasloze woningen is veel verschillende smaak en kleur. Zo zijn er appartementen, rijtjeswoningen en vrijstaande woningen. Of je nu denkt aan gezinsuitbreiding of dat er kinderen de deur uit gaan, er is voor elk wat wils.

Sleutelklaar via de makelaar

Via de makelaar kun je ook direct nagaan wat er allemaal gedaan wordt in jouw nieuwe huis en waarin je een keuze hebt. Zo is er meestal een optie in diverse soorten en kleuren badkamertegels en verschillende stijlen sanitair. Ook de keukeninrichting laten ze vaak graag aan jouw persoonlijke wensen over. Soms kun je zelfs ook kiezen welke deuren je wil of welk deurbeslag. Ook het maken van een extra kamer, een wandje weglaten of toevoegen of een dakkapel laten plaatsen, kunnen opties zijn. Net als een garage of noem het maar op.

Zorg in elk geval dat je vooraf goed weet wat onder het project valt en wat niet. Zo kom je niet tijdens de bouw voor (financiële) verrassingen te staan of blijkt bij verhuizing je huis toch niet zo klaar te zijn als je dacht.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden