Lokaal nieuws donderdag 27 augustus 2020

Hypotheekrente blijft stabiel door hogere opslagen

Geldverstrekkers bereiden zich voor op economisch zwaardere tijden. Ze verhogen namelijk de risico-opslag in hypotheken. Wat is hiervan het effect?

De hypotheekrente zou verder omlaag kunnen, maar risico-opslagen gooien roet in het eten. Waarom verhogen geldverstrekkers de risico-opslagen sinds de uitbraak van corona?

Geldverstrekkers baseren de hoogte van de hypotheekrente mede op het risico dat ze denken te lopen. Daarom verwerken ze een bruto rentemarge in de rente. Naarmate ze meer risico lopen, brengen ze een hogere opslag in rekening. De toeslag is sinds de kredietcrisis afgenomen, maar omdat er een nieuwe zware financiƫle crisis dreigt, worden de marges weer groter.

''Geldverstrekkers houden er rekening mee dat ze een groter deel van het uitgeleende geld niet weer terug ontvangen.''

Lees het volledige bericht op WE/ASSIST

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden