Lokaal nieuws woensdag 29 juli 2020

5 tips voor het creeren van een persoonlijk interieur

per·soon·lijk | behorend tot of betrekking hebbend op een bepaald persoon’– Het internet, woon tijdschriften en Pinterest staan vol met mooie interieurs. Maar hoe maak je je interieur persoonlijk en zorg je ervoor dat het bij jou als persoon past? Wij hebben een aantal tips onder elkaar gezet om je interieur persoonlijk te maken.

TIP 1 - VOLG NIET ZOMAAR ALLE TRENDS

Uiteraard is het leuk om interieur trends te volgen en toe te passen op je eigen interieur, maar doe dit met mate. Kies alleen die items waar je echt blij van wordt. En vraag jezelf steeds af of het echt iets toevoegt aan jouw interieur. Trends zijn tijdelijk en een persoonlijk interieur is tijdloos. 

TIP 2 - VERWERK EIGEN FOTO’S IN JE INTERIEUR

Een goede manier om je interieur persoonlijk te maken is om eigen foto’s in je interieur te verwerken. Je kunt denken aan een wandplank vol met foto’s, een collectie persoonlijke foto’s (wall of fame) of één XL foto. Foto’s van waardevolle momenten, leuke vakanties, je gezin of vrienden en mooie reizen geven karakter aan je interieur. Foto’s laten zien wat jij hebt meegemaakt, waar je bent geweest en wie jij bent. En dat is een belangrijk aspect voor een persoonlijk interieur.

TIP 3 - BEKEN KLEUR

Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. De kleuren in een ruimte hebben dus een grote invloed op hoe jij je voelt in deze ruimte. Passen frisse kleuren beter bij jouw karakter, dan zul je je niet prettig voelen in een ruimte met veel donkere kleuren. Hou hier dus rekening mee bij de kleurkeuze voor jouw interieur.

TIP 4 - ACCESSOIRES

Er zijn genoeg mooie accessoires te verkrijgen. Probeer deze te combineren met eigen vondsten. Denk aan een aandenken aan een mooie reis of vakantie. Je maakt het interieur extra persoonlijk wanneer accessoires emotionele waarde hebben voor je.

TIP 5 - EEN PERSOONLIJKE EYE-CATCHER IN JE INTERIEUR

Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke eye-catcher in je interieur. Bijvoorbeeld een vintage kastje die van iemand in je familie is geweest. Of een leuke ouderwetse spiegel die je van je oma hebt gekregen. Dit is iets wat niemand anders heeft. Een prachtige lamp die je al een hele tijd op het oog hebt en waar je hard voor gespaard hebt, geeft je interieur ook een stukje persoonlijkheid. Of kies voor een grote quote in je interieur die geheel bij jouw visie op het leven past of kies een uitspraak die echt typerend voor jou is.

HULP NODIG BIJ HET PERSOONLIJK MAKEN VAN JE INTERIEUR?

Wij vinden het een uitdaging om erachter te komen wie jij bent en waar je van houdt. Wij streven namelijk naar een interieur waar jij je thuis voelt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden