Lokaal nieuws woensdag 29 juli 2020 Bron: WE/ASSIST

Een lagere hypotheekrente door de gestegen huizenprijzen?

Je kunt recht hebben op een lagere hypotheekrente door de sterk gestegen huizenprijzen. Je kunt namelijk mogelijk de risico-opslag verwijderen uit de hypotheekrente. Hoe werkt het?

Door de sterk gestegen huizenprijzen lopen banken minder risico’s met hypotheken. Je kunt recht hebben op een lagere hypotheekrente. Hoe verlaag je de hypotheekrente? Een huis is in de afgelopen jaren een goede investering gebleken. Jaren achter elkaar blijkt uit verschillende data dat de huizenprijzen een grote groei hebben doorgemaakt. Goed nieuws voor huizenbezitters dus.

Huiseigenaren kunnen ook nog op een andere manier hiervan profiteren. Geldverstrekkers verwerken vaak een risico-opslag in de hypotheekrente om het risico dat ze lopen in te dekken, maar door de sterke stijging van de huizenprijzen en door aflossingen is een risico-opslag mogelijk niet meer terecht.

Lees het volledige bericht op WE/ASSIST

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden