Lokaal nieuws maandag 01 februari 2021

Woning sfeervol inrichten

Veel mensen kiezen voor bestaande bouw omdat een nieuwbouwwoning niet dezelfde sfeer zou uitademen. Qua stijl en authentieke elementen redt een nieuwbouwwoning het wellicht niet tegen een statig huis uit het begin van de vorige eeuw. Maar daar staat wel veel wooncomfort en duurzaamheid tegenover. Bovendien, ook een nieuwbouwwoning kun je gezellig maken. Wij geven tips.

Kleur op de wanden

De wanden van jouw nieuwbouwhuis zijn waarschijnlijk super strak gestuct. Dit is de perfecte basis wanneer je hier nog een eigen kleurtje aan toe wilt voegen aan de hand van jouw kleurenpalet. Door de woonkamer, slaapkamer en eetkamer mooi te verven voeg je direct veel sfeer toe. Verf de muren bijvoorbeeld in een diepe, neutrale tint voor een knus effect. Op deze manier creƫer je een ruimte waar je graag je tijd doorbrengt. Als je liever niet alle muren te opvallend verft kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de muur achter je bank een intensere kleur te geven en de rest van de kamer fris en licht te houden. Ook is het erg leuk door geschiedenis aan een nieuwe woning toe te voegen door bijvoorbeeld oude foto's op de muren te hangen of een romantisch behang op te hangen.

Deuren met een verhaal

Als jouw huis met de standaard opties geleverd is, is de kans groot dat de deuren standaard en onpersoonlijk zijn. Om een huiselijker gevoel te geven vervang je de voordeur door een mooi exemplaar voorzien van glas. Dit laat niet alleen meer licht in de hal vallen, maar zorgt ook voor een uitnodigende sfeer. Als je wat meer te besteden hebt, kun je ook de deuren in huis laten vervangen door bijvoorbeeld deuren met glas in lood of strakke paneeldeuren.

Vintage meubelstukken

Antiek en vintage meubels zijn helemaal hip en vrijwel overal te vinden. Neem eens een kijkje op Marktplaats, breng een bezoek aan de lokale kringloopwinkel of speur eens rond op de zolder van je (groot)ouders. Het is helemaal niet erg als de tweedehands meubels licht beschadigd zijn, want dit kun je zelf opknappen. Een likje verf en een beetje houtlijm kunnen veel verschil maken. Ga wel bij jezelf na hoe groot de schade is en hoeveel ervaring je hebt met het herstellen van meubels, want een kapotte fineerlaag kan bijvoorbeeld een grote klus zijn als je een leek bent. Wanneer je al jouw meubels in je nieuwe woning hebt staan wil je deze natuurlijk beschermen tegen schade. Inboedelverzekering vergelijken helpt je bij het afsluiten van een inboedelverzekering tegen de beste voorwaarden. Het valt aan te raden om iedere keer dat je gaat verhuizen de inboedelverzekering te vergelijken, want de kans is groot dat er nieuwe aanwinsten in je interieur komen te staan die de waarde kunnen verhogen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden