Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Verhuizen naar nieuwbouw: lees deze tips!

Ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige nieuwbouwwoning in Utrecht? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om de verhuizing goed voor te bereiden. Zo kun je namelijk een hoop stress voorkomen. In dit artikel geven we 5 handige verhuistips. Van het inpakken van je spullen tot rekening houden met vocht in de nieuwbouwwoning. Daarnaast leggen we uit hoe je tijd kunt besparen tijdens de drukke verhuisperiode. Kies je bijvoorbeeld voor de thuisbezorgd service van Kubox, dan wordt de opslagruimte bezorgd in Utrecht voor jouw voordeur.

Verhuistip 1: Maak een to-do lijstje

Om alles overzichtelijk te houden, kun je het beste een paar to-do lijstjes maken voor de verhuizing. Schrijf op wat er nog geregeld moet worden op het gebied van contracten en abonnementen. Maak een overzicht van welke spullen alvast ingepakt kunnen worden. Of noteer welke nieuwe meubelstukken je nog moet kopen voor de inrichting van je nieuwbouwwoning. Je kunt beter te veel opschrijven dan te weinig!

Verhuistip 2: Begin op tijd met inpakken

Er zijn genoeg spullen die je ruim van tevoren al kunt inpakken. Wacht hier dan ook niet te lang mee. Sorteer de spullen op categorie en vervolgens op gewicht. Het is fijner om niet alle zware spullen in dezelfde verhuisdoos te stoppen. Geef de dozen daarna een duidelijk label. Op deze manier weet je over een paar weken nog steeds wat erin zit.

Verhuistip 3: Wees kritisch bij de oplevering

Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn er altijd nog imperfecties of gebreken. Controleer de woning daarom goed en meld de opleverpunten zo snel mogelijk. Zo kan er sneller aan een oplossing gewerkt worden. 

Verhuistip 4: Houd rekening met een vochtige woning

Het duurt gemiddeld 2 jaar voordat al het vocht uit een nieuwbouwwoning is verdwenen. Let daarom goed op bij het kiezen van wandbekleding, het stucen en verven van muren. Gebruik ook een vochtwerende ondervloer en kies bij voorkeur voor een vochtbestendige vloer zoals PVC.

Verhuistip 5: Gebruik je tijd zo efficiënt mogelijk

Probeer tot slot je dagen zo efficiënt mogelijk in te delen. Wees niet bang om hulp te vragen bij het inpakken en verhuizen. Doe klusjes niet onnodig dubbel (zoals schoonmaken) en stel duidelijke doelen. Bespaar jezelf daarnaast een aantal autoritjes naar de selfstorage locatie door te kiezen voor de eerder benoemde thuisbezorgd service van Kubox. Je bestelt hier eenvoudig een opslagbox en vervolgens wordt de opslag aan huis geleverd. Je laadt de opslagruimte op je gemak in en laat het daarna weer ophalen. Jouw spullen worden veilig vervoerd en opgeslagen bij een opslagruimte in jouw omgeving. Super handig, toch?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden