Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Tips voor het uitzoeken van de keuken

Je kunt er bij een nieuwbouwwoning vaak voor kiezen om deze casco op te laten leveren, met een standaard keuken of zelfs met een keuken die al helemaal naar eigen wens is. In het laatste geval spreekt men vaak over ‘meerwerk’ en kan je direct jouw nieuwbouwwoning laten matchen met jouw voorkeuren. Maar hoe kies je die gewenste keuken uit?

Bepaal je budget

Een keuken valt onder de noemer meerwerk wanneer je dat uit laat voeren door de bouwers van je nieuwbouwhuis en het specifiek in de aannemingsovereenkomst staat. Het zijn dus extra aangevraagde werkzaamheden. Deze kun je vaak mee laten financieren in de hypotheek, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om hier een losse lening voor af te sluiten. Mocht je niet willen lenen, kan je ook je spaargeld aanspreken. Hoe dan ook, het is altijd goed om te weten wat je maximale budget is. Zo voorkom je dat je straks helemaal enthousiast bent over een keukenontwerp dat niet in je budget past. De prijs van een keuken hangt van veel factoren af, zoals het merk van de keukenapparatuur, het aantal apparaten, het materiaal van het werkblad, de grootte van de keuken en de andere extra opties die je kiest. Let hierbij ook op het energielabel van de inbouwapparatuur om energie te besparen.

Hoeveel ruimte heb je?

Door gelijk tijdens de bouw een nieuwe keuken te laten plaatsen heeft de aannemer al goed voor ogen hoe groot de ruimte is en wat de mogelijkheden zijn. Het ontwerpen van jouw ideale keuken begint namelijk met de afmetingen. In een nieuwe ruimte kun je goed zien waar de ramen en deuren zich bevinden en kun je jouw eigen aannemer aan de slag laten gaan. Ook is het mogelijk om een externe partij in te huren na de oplevering. De bouwtekeningen heb je dan nog in je bezit. Door een plattegrond mee te nemen als je voor keukens gaat shoppen krijg je meteen een ontwerp op maat.

De beste opstelling uitzoeken

Welke keukenopstelling het meest geschikt is voor jouw nieuwe keuken hangt grotendeels af van de grootte van de ruimte. In een kleine ruimte kies je het best voor een rechte keuken tegen de muur geplaatst. Combineer dit met een praktische inrichting en compacte inbouwapparatuur om de ruimte optimaal te benutten. Als je nog een tweede wand tot je beschikking hebt kan een hoekkeuken erg mooi staan. Er zijn vele vormen mogelijk, want er bestaan ook keukens in een L-, T- of een U-vorm. Voor veel mensen is een keuken met kookeiland het ideale plaatje. In deze woonkeuken maak je niet alleen het eten klaar, maar kun je ook gezellig borrelen met vrienden of ontspannen met het gezin. Bepaal voor jezelf waar jouw ideale keuken aan moet voldoen en of dit in de ruimte past om te kijken welke keuken het meest geschikt is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden