Lokaal nieuws dinsdag 02 juni 2020 Bron: WE/ASSIST

Een tweede hypotheek voor een verbouwing is niet altijd slim

Voor een verbouwing kun je een tweede hypotheek afsluiten, maar een persoonlijke lening is ook een optie. Waarom is een tweede hypotheek niet altijd verstandig? Heb je verbouwplannen voor je huis? Met een tweede hypotheek kun je het bekostigen, maar in sommige gevallen is een persoonlijke lening de betere keuze.

Met een overwaarde in je huis is het mogelijk om een nieuwe (tweede) hypotheek af te sluiten. Zeker met de lage hypotheekrentes van dit moment, kun je met een tweede hypotheek een verbouwing aan je huis relatief goedkoop financieren. Helaas kleven er wel hoge kosten aan het afsluiten van een hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten en de notariskosten. Deze kosten kun je in jouw zak houden als je kiest voor een persoonlijke lening, maar voor een dergelijke lening betaal je weer hogere rentelasten. Wat is wijsheid?

Lees het volledige bericht op WE/ASSIST

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden