Lokaal nieuws maandag 16 december 2019

Tijdloze visgraat vloer past in ieder interieur

Veel mensen menen nog altijd dat het voor hen niet is weggelegd, zo’n bijzondere visgraatvloer. Je treft ze louter aan in dure klassieke panden. Niets is minder waar. De houten visgraatvloer is helemaal hip & happening en past, in pvc of laminaat, in iedere woning. 

Krakende houten vloeren, gelegd in visgraat. In menig kostuumfilm kom je ze tegen. Wie er oog voor heeft, ziet de charme en grandeur van zo’n vloer. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen zo’n vloer graag in huis zouden willen. 

Een originele houten visgraatvloer kom je in heel oude woningen nog wel eens tegen en dan ben je in de gelukkige omstandigheid dat je geen nieuwe hoeft aan te schaffen. Het vergt in veel gevallen wel wat onderhoud, maar dat hoort en dan bij. 

Eigenlijk is deze manier van het leggen van een houten vloer nooit uit de gratie geweest. Het laat zien dat een visgraatvloer een tijdloze vloer is. 

Visgraatvloer past absoluut in nieuwbouwwoning

Wil je in een nieuwbouwwoning zo’n vloer, dan hebben we goed nieuws want dat is heel goed mogelijk. De lamelparket variant van houten visgraat vloeren zijn namelijk ook geschikt voor vloerverwarming. Bij lamelparket heeft de vloer een toplaag en speciale Russisch berken onderlaag. Deze zorgt ook voor minder werking.  

Of je nu kiest voor een modern interieur, voor klassiek of vintage. Industrieel of Bohemian style. Zo’n eikenhouten vloer gelegd in een visgraatpatroon past er te allen tijde bij en daarom is deze enorm populair. Een nieuwbouwhuis is van nature vaak een tikje sfeerloos door het ontbreken van oude elementen. Juist het lef om dan een houten visgraat vloer te leggen kan goed uitpakken. Voor extra karakter en kleurcontrast in uw vloer kunt ook kiezen voor enkel of dubbel gerookt. U kiest voor hout, laat hout dan ook zien door een transparantie olie is ons advies. Met een witte of grijze olie neemt het houtgevoel af. 

Maar echt hout heeft ook nadelen. Hout zet en uit en krimpt, een luchtbevochtiger is vaak een must. Ook zijn pvc kunststof en laminaat meer geschikt voor vloerverwarming. En ja, die kan ook in een visgraat patroon worden gelegd. Zelfs met klikpvc en klikmaninaat in visgraat kunt u deze relatief eenvoudig leggen.

Eenvoudig visgraatvloer leggen door middel van klik-verbinding

Een visgraat laminaat vloer kan dus eenvoudig worden gelegd door de klik-verbinding, wat de vloer voor veel mensen bereikbaar maakt. Zowel als het gaat om het leggen als het gaat om de kosten. En de uitstraling ervan is even mooi! 

In veel gevallen maakt dit patroon een ruimte optisch groter. Er bestaat de mogelijkheid het zo te leggen dat het er heel robuust uitziet, maar het kan ook subtieler. De vloer is er in verschillende tinten in een eiken patroon. Denk aan crème, natuur, mat wit, white wash, mokka en vergrijsd. 

Zo’n vloer is in tegenstelling tot een houten vloer onderhoudsvrij en krasbestendig. Het reinigen ervan is een fluitje van een cent en behandelen met olie is niet nodig. 

Wil je eerst met eigen ogen zo’n vloer bekijken, dan is een bezoek aan de showroom van Gadero in Breukelen, bij Amsterdam, een aanrader. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden