Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws maandag 13 december 2021

Rolluiken: extra beveiliging tegen inbraak!

Het is voor iedereen een nachtmerrie wanneer je na een dagje weg of terug van het weekend je huis in komt lopen en alles blijkt overhoop te liggen. Je waant je door een zee van troep en al je kostbare spullen zijn pardoes verdwenen, met als enige aanwijzing een kapotgeslagen raampje. In de wellicht korte tijd dat je weg was, waren er inbrekers in je huis en deze zagen hun kans schoon. Wil je extra zekerheid dat je huis, je winkelpand of een ander gebouw goed beveiligd is tegen inbraak? Dan kun je gebruik maken van een rolluik. Door een rolluik heb je een extra zekerheid dat inbrekers niet snel jouw huis uitzoeken om in te breken, en ze het alsnog proberen goed worden tegengehouden om alsnog niet naar binnen te kunnen. Dit geeft je een wat veiliger gevoel en zekerheid dat je geen last hebt van diefstal of schade.

Vertragen van het inbraakproces

Rolluiken staan bij de meeste mensen bekend als zonwering en kopen het daarom ook als zonwering. Maar ook inbrekers worden ermee geweerd. De zonwering is namelijk van een stevig materiaal dat niet alleen bestand is tegen uv-stralen. Een inbreker zal minder snel een huis uitkiezen met rolluiken, omdat deze moeilijker open zijn te breken dan een glas inslaan. Wanneer een inbreker alsnog naar binnen probeert te komen en het rolluik gaat forceren, duurt dit vrij lang en maakt dit veel lawaai. Twee factoren die ervoor zorgen dat de inbreker sneller opgemerkt wordt en tegengehouden kan worden. Hoe sneller een inbreker in en uit je woning kan, hoe eerder deze bij je in zal breken. Door zonwering te kopen voorkom je dat een inbreker jouw huis uitkiest in plaats van een huis dat minder goed beveiligd is.

Zonwering kopen en waar je op moet letten

Het is eenvoudig om zelf zonwering te kopen en je rolluik te installeren, maar dit moet wel goed gedaan worden. je rolluik biedt een perfecte beveiliging tegen inbrekers, maar wel alleen als deze van een goede kwaliteit is en op de juiste manier is opgehangen, zodat een inbreker er niet alsnog tussendoor kan komen. Er zijn daarom ook rolluiken die speciaal gemaakt zijn om inbrekers tegen te gaan, doordat deze blokkeren wanneer ze omhoog getild worden. Het is hierbij handig om te controleren op speciale keurmerken die de kwaliteit van de zonwering waarborgen. Deze rolluiken kunnen zeer lang meegaan als je er goed mee werkt, waardoor de zonwering kopen een investering voor je veiligheid op de lange termijn is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden