Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

De bouwvakkers die jouw droomhuis kunnen realiseren

Jouw droomwoning realiseren is een bouwproces waar veel tijd en energie in gaan zitten. André Hazes schreef er ooit al eens een liedje over, namelijk; veel bloed, zweet en tranen. Toch zijn er dingen die je kunt doen om dit proces iets meer van een leien dakje te laten gaan. Bijvoorbeeld door bouwvakkers in te huren. Hieronder zie je een overzicht met vakmensen die sowieso nodig zijn bij het bouwen van jouw droomwoning.

Loodgieter

Een loodgieter is een erg belangrijk onderdeel van de bouw van een woning. Je nieuwe woning moet worden voorzien van de nodige leidingen en een cv-ketel. Een loodgieter uit Utrecht kan je hierbij helpen en kan waterleidingen, verwarmingsinstallaties en sanitair aanleggen. Daarnaast kunnen loodgieters het onderhoud en de eventuele reparaties hieraan uitvoeren, mocht dit nodig zijn. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouw, voornamelijk bij het ontwikkelen van huizen. Stel je voor dat in de winter jouw cv-ketel de geest geeft, wat zou je dan toch zonder een loodgieter moeten?

Schilder

Een ander beroep dat onmisbaar is in de bouw is een schilder, waarmee natuurlijk de huisschilder bedoeld wordt. Zo een iemand voorziet verschillende materialen van een woning van een laagje verf. Hierbij kun je denken aan hout, maar ook aan materialen als steen, metaal en kunststof. Zo een verflaag dient natuurlijk om de muur, het plafond of een ander oppervlakte te verfraaien, maar het kan ook bescherming bieden tegen aantasting. Hierdoor is ook de huisschilder erg belangrijk als je een huis wilt laten bouwen, jouw woning moet er natuurlijk van binnen en van buiten tiptop uit zien.

Klusjesman

Een beroep in de bouw die je wat minder nodig zult hebben tijdens het bouwen van een woning is de klusjesman. Toch is dit beroep van belang, want wie zal anders jouw kleine klusjes in huis uitvoeren? Een klusjesman uit Utrecht is eigenlijk een alleskunner. Hij of zij heeft van ontiegelijk veel dingen kennis, waardoor ze dus voor erg veel klusjes ingezet kunnen worden. De titel klusjesman past dan ook zonder meer perfect bij dit beroep.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden