Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis?

Je hebt er lang over nagedacht, maar hebt eindelijk besloten om dit jaar te gaan verhuizen. Het liefst wil je graag een nieuwbouwhuis kopen. Dit is heel begrijpelijk, omdat het kopen van een nieuwbouwhuis een aantal voordelen heeft. Zo kun je zelf de bouwindeling van je huis bepalen, aangezien jij de eerste bent die in het huis gaat wonen. Ook zijn de energiekosten bij nieuwbouwhuizen lager dan bij bestaande huizen, doordat nieuwbouwhuizen tegenwoordig beter worden geïsoleerd. Dit is namelijk een energiebesparende maatregel die getroffen wordt voor meer duurzaamheid in ons land.

Naast het isoleren van je huis zijn er meer energiebesparende maatregelen die je kunt treffen voor een duurzamer nieuwbouwhuis. Een aantal van deze energiebesparende maatregelen zullen hieronder worden toegelicht.  

Zonnepanelen

Eén van de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis, is om zonnepanelen aan te schaffen. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, wordt de zonne-energie omgezet in stroom. De panelen zorgen dus voor elektriciteit, waardoor je hiermee CO2-uitstoot bespaart. Voor meer informatie over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kijk je hier.

Warmtepompen

Een andere optie is een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een energiebesparende manier je huis kunt verwarmen. Ook kun je hiermee je huis verkoelen of warm tapwater krijgen. Er zijn verschillende warmtepompsystemen die je aan kunt schaffen voor je nieuwbouwhuis. Je hebt waterpompen die de warmte uit de grond, lucht of water halen om je huis te kunnen verwarmen. In het geval dat je een waterpomp wilt aanschaffen, is het verstandig om te letten op hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Hiervan hangt namelijk af hoeveel energie jij nou echt bespaart met een warmtepomp.

Zonneboilers

Het gebruik van een zonneboiler levert warm water en stroom op. Tevens zorg je er met een zonneboiler voor dat het energieverbruik in jouw nieuwbouwhuis wordt gehalveerd. Een zonneboiler is een energiebesparende en milieuvriendelijke maatregel, doordat je hiermee veel minder aardgas gebruikt.

Meer informatie?

Wil jij graag energiebesparende maatregelen treffen voor een duurzamer huis, maar weet je niet precies hoe je dit kunt financieren? Schakel dan een hypotheekadviseur in voor hypotheekadvies. Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de financieringsmogelijkheden voor het realiseren van energiebesparende maatregelen voor jouw nieuwbouwhuis. Voor een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in Utrecht kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden