Lokaal nieuws dinsdag 05 februari 2019

Hoe parkeer je in Utrecht?

Parkeren in Utrecht kan een uitdaging zijn, zeker als je niet voorbereid bent. Hieronder enkele tips om alle hindernissen te overwinnend die je tijdens het parkeren tegenkomt.

Maak gebruik van evenementen

Bij bijzondere gelegenheden, zoals concerten of terugkerende evenementen, is de kans groot dat je aan een goedkope parkeerplaats komt door de evenementenwebsite te checken. Doe dat voor het kopen van je ticket, vaak komt de parkeerplaats namelijk in combinatie met het ticket!

Een kaart, veel parkeerbeurten

Als je regelmatig gebruik maakt van parkeergarages, is het aanschaffen van een smartcard geen slecht idee. Hiermee check je gemakkelijk in en uit bij alle parkeergarages van Q-park, en hoef je maar een keer per maand af te rekenen. Dus geen gedoe meer met onhandige betaalautomaten.

Een stukje verder parkeren 

Moet je echt op die perfecte plek midden in het centrum staan? Bij veel trein- en tramstations buiten het centrum parkeer je een stuk voordeliger, waarna je de reis gemakkelijk verderzet met het openbaar of een ov-fiets. Zo draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu!

Een goede voorbereiding... 

Is het halve werk, zegt men wel eens. En dat klopt, veel parkeerplaatsen kan je namelijk op voorhand reserveren via de website van Q-park. Zo loop je geen risico op volle parkeergarages en verlies je geen tijd aan onnodig zoeken naar de perfecte plek, jij bent alle anderen namelijk al lang voor!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden