Lokaal nieuws woensdag 28 november 2018

Zo werk jij eenvoudig je kabels weg in huis

Je hebt een prachtige nieuwbouwwoning in Utrecht gevonden: kant en klaar. Het enige wat je nog hoeft te doen is je spullen over te huizen, je woning lekker in te richten en natuurlijk je internet en tv laten installeren. De installatie hiervan hoeft natuurlijk geen groot probleem te zijn - maar wat doe je uiteindelijk met al die kabels? Niets zo vervelend als een wirwar van kabels achter en rondom je televisietoestel, of in sommige gevallen zelfs door de hele woonkamer heen. Met behulp van de handige tips van Telfort hebben we hier een aantal makkelijke manieren voor je verzameld om deze kabels op nette en overzichtelijke manier weg te werken.

1. Kabels verven

Heb je geen zin om al te veel moeite te doen? Dan kun je de kabels gewoon in dezelfde kleur verven als de muur waar ze tegenaan hangen. Een zwarte kabel tegen een witte muur valt nogal op, maar een witte kabel tegen een witte muur is al minder vervelend. Je kan hier natuurlijk ook lekker creatief in zijn. Knal oranje kabels tegen een witte muur zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook nog eens heel design-waardig. Let wel op dat je de juiste verf koopt, zodat deze niet gaat brokkelen.

2. Kabeldozen

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Schaf dan kabeldozen of andere design oplossingen aan om die vervelende kabels weg te werken. Zo kun je ze onder je bureau bevestigen, of tegen de achterkant van een televisie meubel. Werkt ook dat niet? Dan kun je zo’n kabeldoos ook gewoon tegen de muur hangen, en de kabels op deze manier onopvallend van locatie A naar locatie B laten lopen.

3. Centraal punt

Je ziet het tegenwoordig in steeds meer huizen: kabels van laptops, mobiele telefoons en tablets door het hele huis heen. Je krijgt er op een gegeven moment helemaal de kriebels van. Je kunt deze hoeveelheid aan kabels flink verminderen door een centraal ‘kabelpunt’ te maken. In een lade bijvoorbeeld of in een kastje. Op deze manier kunnen alle kabels (opladers etc) opgeborgen worden, en weet ook iedereen meteen wat hij waar kan vinden.

4. Zichtbaar maken

Heb je he-le-maal geen zin om die kabels weg te werken? Gebruik ze dan op een slimme manier als design item. Laat ze bijvoorbeeld in allerlei strakke vormen over de muur lopen, of decoreer ze met leuke design items die speciaal voor kabels ontwikkelt zijn.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden