Specialisten

Laat je indentiteit terugkomen in je woning

Bij het bouwen en het inrichten van een nieuwbouwhuis komt veel kijken. Er moeten 101 beslissingen gemaakt worden, bijvoorbeeld over de verlichting, de kleur op de muren en het type vloer dat je wilt leggen. Maar als je alleen nog maar je huis getekend op papier hebt kunnen zien, is dat soms een hele lastige klus. Wanneer de woning casco is opgeleverd, is het vaak nog een sfeerloos gebouw. Waar begin je dan om van je huis een thuis te maken?

“Keuzes over kleur, verlichting, de indeling van een ruimte en het gebruik van zowel nieuwe als gebruikte meubels zijn erg belangrijk voor het bepalen van de sfeer in een huis. Als interieurstylist kom ik bij mensen thuis om samen te bespreken hoe zij hun ideale woonruimte voor zich zien. Hun lijst met wensen gecombineerd met praktische zaken als de gezinssituatie, vertaal ik in een 3D-ontwerp”, vertelt Paula Rutgers van Paula Rutgers Design. “Ik zorg er daarmee voor dat mensen met eigen ogen kunnen zien hoe hun ruimte er uit komt te zien.”

Belangrijk bij het stylen van een interieur is volgens Paula dat bewoners hun eigen identiteit terugzien in hun huis. “Soms zijn er erfstukken die erg belangrijk zijn, of hebben de bewoners een bijzonder schilderij dat ze graag terugzien in hun nieuwe woning. Dan is het fraai dat er bepaalde kleuren terugkomen in het interieur die passen bij dat item. “Passen” wil niet zeggen dat dezelfde kleuren per sé terug moeten komen. Er hoeft niet een perfecte samenhang gecreëerd te worden. Soms is het juist spannend om ervoor te zorgen dat het ergens een beetje wringt.”

Trends die Paula tegenwoordig veel tegenkomt zijn houten vloeren en de kleuren groen en grijs/groen. Groen is de belangrijkste kleur voor 2018 en 2019. “Plavuizen en lamellen, zoals we die in de jaren ’80 veel zagen, zie je eigenlijk bijna niet meer. Het zijn houten vloeren waar veel vraag naar is.”

Paula Rutgers Design

Verkoopstyling

Naast het stylen van interieurs voor de nieuwe bewoners van een huis doet Paula Rutgers ook aan verkoopstyling. “Dat is een hele andere tak van sport. Kijk je bij interieurstyling met name naar de eigenaren van de woning en hun wensen, kijk je bij verkoopstyling juist naar de potentiële koper. Die houdt vaak van een kant-en-klaar huis, waar hij of zij zo in kan. Om je huis te verkopen moet je huis daarom sfeervol zijn, maar niet te persoonlijk.”

Dat verkoopstyling werkt blijkt wel uit dat huizen die soms al vier of vijf jaar te koop stonden, na verkoopstyling plots binnen een maand verkocht werden. Ook kan verkoopstyling de verkopende partij flink wat geld opleveren. “Een goed gestylde woning leidt veelal tot een snelle verkoop voor de beste prijs. De ervaring leert dat €500 investeren in vastgoedstyling meer effect heeft op de verkoop van een woning dan een verlaging van de verkoopprijs met € 5.000!”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.