Specialisten

“Een gezamelijke zoektocht” noemt Saskia Meininger van Meininger Interieur het samenspel met haar opdrachtgever om te komen tot een uitgekiend interieurontwerp.“Niet iedereen kan zijn of haar voorkeuren goed onder woorden brengen en soms hebben mensen daar zelf nog niet zo’n goed beeld van. Ik vraag dóór en draag ideeën aan. Vervolgens combineer ik de wensen met mijn creativiteit om te komen tot een advies op maat.”

Want om dat laatste draait het bij een goed interieuradvies, weet ze uit ervaring. “Samen werken we toe naar een ontwerp waar de klant zich helemaal in thuis voelt. Een goed passend interieur laat zien wie je bent en in welke levensfase je zit. Jouw smaak en je voorkeuren moeten terug te vinden zijn in je interieur.”

Saskia beschikt over ruim twintig jaar ervaring in de branche. Ze biedt een breed scala aan mogelijkheden: van een kleur-, behang- of stofferingadvies tot het inrichten van een complete woning. Een belangrijk pluspunt is ook dat Saskia beschikt over technische kennis, wat van pas komt bij het aangeven van wat al dan niet mogelijk is.Persoonlijk advies, goed luisteren en doorvragen zijn de sterke punten van Meininger Interieur. “We werken samen toe naar een ontwerp dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt”, aldus Saskia. “Je woon- of werkomgeving moet passen als een handschoen en aansluiten bij wie je bent en wat je doet.” Zij probeert daarbij iets eigens, iets unieks aan het ontwerp toe te voegen. Kenmerkend voor een Meininger Interieur is de rustige basis die opvalt door het kleurenpalet en het gebruik van een of meerdere blikvangers in meubels, een wand of een mooi accessoire. “Iets dat de aandacht trekt en wat de opdrachtgever zelf ook verrast niet zo snel bedacht zou hebben, maar wat toch helemaal aansluit bij zijn wensen, en waar hij of zij achteraf heel enthousiast over is.” Dat is waar ik bij elk ontwerp naar op zoek ben

Dat laatste is niet altijd vanzelfsprekend, is haar ervaring. “Ik laat de keuze uiteindelijk aan de klant over, maar ik leg wel uit waarom ik sommige dingen wel of niet toejuich. Bij verhuizingen nemen mensen vaak onderdelen van hun woninginrichting mee naar de nieuwe woning. Dat is belangrijk, want dan mag je ervan uitgaan dat die meubelen of voorwerpen passen bij hun smaak. Vaak zijn ze ook goed in te passen in een nieuw interieur, maar het gebeurt wel eens dat sommige onderdelen naar mijn idee te dominant aanwezig zijn. Dat probeer ik dan met argumenten te onderbouwen.”

Iets verrassends

Soms adviseert zij klanten ook om uit het comfort zone te komen. “Ik geef hen dan in overweging om iets nieuws, iets verrassends aan te durven. Dat is spannend, en uiteindelijk bepaalt de klant zelf. Maar heel vaak hoor  merk ik toch terug dat een klant toch kiest voor iets dat afwijkt van de gebaande paden, waar ze vervolgens heel blij mee zijn. Dat vind ik ook de meerwaarde van het inschakelen van een adviseur. Ik wil iets extra’s toevoegen waar de klant niet zelf op gekomen zou zijn.”

Samenwerken met Meininger Interieur begint altijd met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek; naar keuze telefonisch of bij de klant thuis.

Dat laatste heeft de voorkeur van Saskia. “Dan krijg je al een idee van welke kant iemand op wil.” Als beide partijen met elkaar verder willen, vertaalt Saskia de wensen en mogelijkheden in een programma van eisen en een moodboard. Aansluitend volgt een basisplattegrond (2D) met een eerste indelingsvariant. In combinatie met een mondt dit uit in een interieuradvies, dat eventueel naar wens kan worden aangepast. Zij kan ontwerpen ook vertalen in 3D, waardoor een helder beeld ontstaat van het resultaat. Haar werkwijze en de bijbehorende tarieven staan beschreven op haar website.


Meininger Interieur
T 06 24653731
saskia@meiningerinterieur.nl
www.meiningerinterieur.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.