Specialisten

Een hypotheek voor ZZP’ers/ondernemers

Dat ZZP’ers pas drie jaar na de start van hun ondernemerschap in aanmerking zouden komen voor een hypotheek klopt niet. Veel ZZP’ers en ondernemers denken dit ten onrechte. “Er is heel veel mogelijk voor ondernemers. Ook de jaren voor je ondernemerschap kunnen, in sommige gevallen, meegerekend worden in de hypotheekaanvraag”, vertelt Pieter Bas Schrieken, eigenaar van financieel adviesbureau Huis van Schrieken in De Bilt. “En zo zijn er meer zaken waar rekening mee gehouden kan worden. Als je bijvoorbeeld DGA bent in een BV structuur, kan er rekening gehouden worden met de winst, naast het DGA salaris.”

Bij Huis van Schrieken, dat kantoor houdt op landgoed Oostbroek ten oosten van Utrecht, draait het niet alleen om geld. “Natuurlijk, bij de aanvraag van hypotheken is geld zeker van belang. Je wilt graag weten hoeveel je kunt lenen voor de aanschaf van een woning. Maar wij kijken verder dan dat. Wat voor type ondernemer ben je? Waar sta je nu? Waar denk je over vijf jaar te staan? Hoe kijk je tegen je werk en je vrije tijd aan? En vooral: wat wil je in de toekomst? Als we dat hebben gehad, dan pas gaan we kijken naar de cijfers.”

Pieter Bas Schrieken

Zodra alle informatie verzameld is kan Huis van Schrieken snel duidelijkheid verschaffen over het al dan niet verkrijgen van een hypotheek. “Binnen één à twee dagen is het mogelijk om een goede indicatie te geven van wat mogelijk is. Banken zijn helemaal niet zo onwelwillend als wel eens gedacht wordt. Wanneer wij een gedegen advies afgeven aan de bank, dan is zo’n hypotheek vaak snel geregeld. Wel zo fijn voor als je ondernemer bent, want jij besteedt je tijd vaak liever aan datgene waar jij goed in bent.”

De locatie waar Huis van Schrieken gevestigd is nodigt uit om tot rust te komen. Een adviesgesprek kan zelfs tijdens een wandeling, mits het mooi weer is. Dit kan verrassende gesprekken opleveren. U bent van harte uitgenodigd!

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.